Vårkänslor

Idag åkte jag till Carina i Stigtomta o när jag satt där ensam i bilen och hade ganska hög musik , ja då kom dom , vårkänslorna och det är värdelöst att få dom så här tidigt, för man får ju garanterat bakslag,men det är lite mysigt ändå.Hos Carina drack vi te o pratade hund förstås och så tittade vi på lite utställningsfilmer som hon har spelat in från utställningar hon o Malin har varit på,o så hade hon film på valpar och det kan man ju sitta o titta på i timmar fast dom ingenting gör förutom äter , ja lite störd är man nog ;) Dessutom har hon en dräktig tik , söta Mimmi är så tjock o go o vi lyssnade på små hjärtslag och kände hur dom små liven sparkade , ja den dagen man kanske får valpar då kommer inte jag få nåt gjort det kan jag lova :) men tills dess hinner man göra en hel del , så när jag kom hem från Carina satte jag igång med städning o rev ur tvättstugan o skura.Det har blivit ljusare nu iallafall , nu ser man en tydlig skillnad o det får man ju vårkänslor av . Hundflickorna har slutat med löp så nu kan vi "röra" på oss lite mer , ni vet ju att jag köpte en kamera för ett tag sen , den har jag glömt hemma varje gång vi går ut ,men jag ska försöka komma ihåg den . Nej nu orkar inte jag skriva mer , jag kör ju pekfingervalsen på tangentbordet så det tar ett tag o skriva allt det här ;-) jag sätter in lite bilder istället , det är från i somras på Gotland och det är min dotter Amy som har fotat.


På väg till Gotland en liten snabbrastning bara


I väntan på promenad efter frukost


Tilda efter promenaden dom andra gick in i husbilen och sov


En underbar solnedgång på Gotland


Frid tills vi hörs igen Pia ♥


Tilda min vackra

Idag fick jag ett mail som jag blev såå glad att få . Tilda var inte en 8 veckors valp när hon kom hem till oss , det var en annan familj som hade henne först men omständigheter gjorde att dom inte kunde behålla henne , så hon fick flytta hem till sin uppfödare igen . Hon var nästan 5 månader när jag såg henne o blev "kär" i henne , iallafall så fick jag bilder på henne idag när hon var valp , hon var o hälsade på hos söta Tuva-Li , det var mycket roligt att få dom här bilderna eftersom jag inte fick uppleva Tilda så liten och dessutom tycker jag att det var väldigt omtänksamt av Tuva-Li's matte att skicka dom till mig . Så jag tackar dig igen det var jättekul att få dom! Annars så har det varit lugnt här hemma , det går sin gilla gång .Jag börjar redan bli trött på vintern , o kylan kan göra mig galen ,imorse när jag kom ut till bilen så var den förstås isig, men den  var så där isig så man inte får bort isen jag var tvungen att starta bilen o stå o vänta tills isen lossna lite , då svor jag för det var j-ligt kallt !! Men jag har sett skillnad på ljuset det är lite ljusare vid 4-tiden , iallafall när det är molnfritt :) måste bara visa några av bilderna jag fick idag.



Tilda (ruby) och Tuva-Li i första snön

Ser ut som att hon inte orkar hålla sig vaken länge till

Det gjorde hon inte :)

Här har hon fått sällskap av Tuva-Li


Frid tills vi hörs igen Pia ♥

Datorer

Hej alla ! Ja , det ska jag vara ärlig och säga att datorer har ju inte varit min grej , men nu när man har fått en hemsida o blogg  så har ju intresset för datorn ökat . Den "stora" datorn krascha o alla fina bilder som vi hade på ungar o hundar o semestrar var där i , för vi har ju inte varit så duktiga o lägga bilderna på cd , men idag så hade min man nån sorts "burk" :) som han stoppade hårddisken i så vi kunde rädda alla bilder så nu har jag suttit o tittat på en massa fina kort . Idag blev det mörkt fort tycker jag , redan vid 15 tiden började det skymma , det är tur att man vet att det går mot ljusare tider . Elsa höglöper för fullt , är det någon som vill ha en "galen" hane han är gratis ;) nej,  min älskling han har det inte lätt , hoppas det är över snart . Nej nu orkar jag inte skriva mer idag men ni kan ju altid titta på några "gammla" bilder som blev "räddade" idag :-)

Elsa o Elliott  förra sommaren


Jakob och Elliott har mys.


Tilda har busat i snön


Frid tills vi hörs igen Pia ♥


Ingen ro ingen rast

Hej alla ! Idag har det varit  full fart hela dagen . Dagen började kl 06.45 med en stark kopp kaffe för att vakna över huvud taget , sen var det bara att göra sig iordning för det var samling med ena sonens innebandylag kl 07.45 för att sedan åka vidare in till stan och spela match . Idag spelade  dom som gudar , jag kan ju säga att jag vaknade när min son Christoffer gör ett grymt snyggt mål bara 27 sekunder in i 1: perioden , sen rullade det på med flera mål och  dom vinner med 5-1.Sen bar det iväg till Borensberg med den mindre sonen och innebandymatcher med hans lag, dom kämpade på och var jätteduktiga o det blev lika en match o förlorade en , men dom var lika glada för det  :-) och mina andra 2 barn var här hemma o tog hand om hundarna dom är så duktiga o hjälper till när man behöver.Ja,  hur har gått med mitt fotande då , jo jag har lärt mig lite nya inställningar o så , en liten utmaning var ju att fota grabbarna på matchen när dom var i rörelse hela tiden , men några bra bilder blev det ,nu ska jag lägga mig i ett varmt bad o koppla av en stund o mjuka upp min onda kropp . lägger in lite bilder som jag tagit under dagens lopp .


Min son Jakob i full fart :)


Elsa är riktigt trött på matte och hennes kamera :-)


Elliott väntar på flickorna , Tilda är där någonstans


Om han gör sig till lite kanske dom kommer ut , visst är han SÖT

Frid tills vi hörs igen Pia ♥

Jiiipiie ny kamera

Hej alla! Idag var vi inne o köpte en ny kamera som är lite mindre än en systemkamera, en som man kan bära med sig ut i skog o mark o på promenader utan att man får "gamnacke" jag har fotat som en galning , hälften av fotona fick jag ju ta bort men man lär så länge man lever:-) Kenta min tokstolle till man tog med sig "stackars" Elliott på en promenad idag på ca:1,3 mil Elliott var så trött efter den så han brydde sig inte ens om löp tikarna.Det ska bli skönt när dom har slutat löpa så man kan gå till skogen o släppa alla på en gång . Jag tycker mig se att det är lite ljusare på eftermiddagen , inte mycket kanske men trots allt så syns det ,  Kenta o jag är som tokiga  så här års o kollar ljuset o räknar minuterna :-) Nej nu måste jag visa lite bilder som jag har tagit men den nya kameran inga proffsbilder direkt men som sagt man lär så länge man lever .


Jag har som sagt fotat som en galning idag ser ut somElliott tycker att det räcker nu:)
Lite suddig men det blir bättre.

Frid tills vi hörs igen Pia ♥


Middag framför Tv

Hej allihopa! Vilken underbart vacker dag vi har haft idag här i Kolmården , solen har skinit hela dagen ,det blev till och med takdropp o när man "körde upp" näsan mot solen så värmde den faktiskt en aning, jaja jag vet att det är alldeles för tidigt att känna våren i sig , men jag kunde inte låta bli det var så härligt :) Jag vet inte men jag har ju sagt att Elliott har tagit löptikarna med ro den här gången ,men idag har han varit skvatt galen , han kanske kände våren i sig han också :) Jag klippte klorna o borsta Tilda  förut och då slog det mig hur vacker hon är o hur hennes päls har tagit fart o växt o det bara svallar om henne när hon springer ha ha iallafall i mina ögon svallar pälsen.Hon är helt underbar att klippa klor på , hon sover , "med ett halvt öga" på omgivningen men hon ligger helt still iallafall o matte intalar sig själv ett hunden njuter , man vet aldrig det kan ju faktiskt vara så , fast hon har ganska bråttom ifrån när jag är klar , men det kan ju vara för att hon vet att hon får godis efteråt ja ja kort sagt   det går bra att klippa klorna på Tilda :) . Idag lyxa vi till det vid middagen vi satt i soffan o kolla  på en film, Indiana Jones , ni kanske inte tycker det är så lyxigt men när man har haft små barn i så många år så händer det inte så ofta. Nä nu "glor" Elsa på mig o undrar om inte jag ska gå tillbaka till soffan så vi kan mysa , det är lite roligt hur rutiner sätter sig i hundar också.Jag hittade en bild från våren 08 kan ju passa idag när det blev lite vårprat.


Ja, vad ska man säga? Söt är hon iallafall.

Frid tills vi hörs igen Pia ♥

Hallå igen

Sitter och avnjuter en mycket god paj jag gjorde till efterrätt idag, orka inte äta den efter maten så jag tar den nu istället, har precis kommit in efter en lång och härlig promenad . Just nu tycker jag att det är perfekt temp ute runt 0 varken för varmt eller kallt när man har en skaplig promenadtakt, fick gå själv idag för vi hade skjutsen till Amy's innebandymatch så Kenta fick åka till Boxholm o jag kunde inte följa med för det blir för sent för Tim o Jakob , dom har ju skola imorgon.Det är ju lite marigt att gå själv när man har 2 tikar som höglöper o 1 hane allra helst när någon har skitit och man ska ta upp o man har alla hundar i en hand , då blir det gärna lite trassel i kopplerna,men,men allt går bara man har viljan;).Idag har jag slängt ut julen och städat det var faktiskt skönt att bli av med den, lite vemodigt samtidigt för det är fint med gran o ljusstakar o små tomtar här o där, fast jag tycker det känns renare när man har städat nu o så tänder man lite doftljus det blir liksom pricken över i:et. Min ena son Jakob fyller ju år när dom har jullov så han blir ju inte firad i skolan fören efteråt så idag var jag med glass till hans klass det blev mycket uppskattat , ett skönt litet avbrott så här första dagen efter lovet.Jag pratade med Tina på Cedeliz kennel idag , vi pratade i över 1 timme , gud jag kan prata hundar hur länge som helst o dessutom så har hon ju fått 3 små härliga valpar o jag hörde hur dom gnydde lite i bakgrunden o det lät så härligt:) Nej nu ska jag ta en tvätt , sen ska jag slänga mig i soffan o mysa med mina hundar , det blir nog en tidig kväll för mig  jag sov så himmla dåligt inatt , hundarna har redan somnat:)

Frid tills vi hörs igen Pia ♥

Min son leker med Elliott


Men han ser inte så road ut min kära lilla hund

Lite bilder från igår.


Snyggingen Elliott :)


Tilda tycker att snö är gott ;)


Elsa på lekhumör :)


Utsikt från grillplatsen

Hej världen

Äntligen en blogg,det är min älskade dotter som har hjälpt mig. Inte nog med det min kära pappa har hjälpt mig med en hemsida. Hemsidan handlar om min nystartade kennel Drömgruvans kennel och mina härliga hundar Cavalieren. Bloggen  har jag tänkt att skriva i så ofta jag kan om vardagen med hundarna och om jag någon gång i framtiden har turen att få en valpkull :) Namnet Drömgruvan har jag tagit från en underbar plats som ligger i Kolmårdskogarna, och i går var vi där o åkte skridskor med barnen och hundarna var så klart med. Vi grillade korv o mös i vintervädret för äntligen har det blivit snö o kallt , underlättar ju lite när man har pälshundar.Jag fick släppa lös hundarna i omgångar för  just nu så löper både Elsa o Tilda ,men Elliott tar det hela med ro den här gången, han har pipit o vankat lite men inte alls så mycket som det var första gångerna tikarna löpte, då undrade jag om jag var frisk som hade köpt en hane;) men man kunde ju inte motstå den underbara varelsen, hans ögon säger allt om hans"personlighet".Nehe nu måste jag åka o handla o börja lite smått med maten, blir ju lite konstiga tider nu när barnen är lediga från skolan, men imorgon börjar dom igen,då är vardagen tillbaka:( jag tycker det är så mysigt att ha barnen hemma så det känns lite trist att skolorna börjar igen , fast det är lite skönt också för man är ju lite vanemänniska med inrutade rutiner o så.

Frid tills vi hörs igen Pia. ♥

RSS 2.0