Nu börjar dom små flytta ifrån oss !!!

Herregud vad tiden går fort det känns som att dom nyss föddes ju !!! Nu kan dom flytta hemifrån fyyy jag är inte riktigt redo för det ,men det finns ingen återvändo .... Jag har haft sån tur även den här gången att hitta så underbara familjer till mina små och det känns så tryggt att lämna över dom . Dessutom ska en liten pojke stanna kvar här :-) Han är alldeles alldeles underbar !!!!!

När jag fick hem min första cavalier blev jag helt överväldigad ,vilken underbar hund ,sååå ljuvlig och så mild och glad och följsam och jag var fast jösses vilken hund ....

Uppfödning har jag alltid varit intresserad av men av olika orsaker så har det inte blivit av ,men nu ,nu kan jag äntligen !!! Och jag har ju hittat den perfekta rasen att försöka mig på :-))

Det är en utmaning ,det är ett slit ,men det är sååå stor glädje .Spännande är det också ,redan när man sitter där och tittar och letar efter en hane som man skulle vilja ha till sin tik och han kanske  kan bli pappa till ens valpar ,man ringer och pratar och diskuterar med andra uppfödarkolleger ,vad tror du ,blir detta bra ??? Och så ringer man då samtalet till uppfödaren som har denna ljuvliga hane man vill ha till sin lika ljuvliga tik ,vad ska dom svara ,vill dom låna ut sin vackra gosse eller inte och när man får svaret att ja det går så bra så ,vilken lycka !!!!

Sen är det bara att vänta till lilla fröken behagar att löpa ;-) Men sen kommer kruxet när hon väl börjar löpa NÄR höglöper hon då? ,när man inte har någon hane själv som kan visa sitt intresse för tiken ,ja då kan det vara svårt att träffa rätt dagar för parningen  .

När sedan parningen är gjord så har man 9 lååååånga veckor framför sig och man tittar efter alla tecken man kan för att kunna gissa sig till att kanske... kanske är det små puppisar i magen ... och när man sen vet att det är bebisar där i ja då kommer nervositeten ...ska allt gå bra ..kommer vi klara valpningen själva ,lever alla kommer alla överleva efter valpningen ... kommer tiken hålla sig frisk och orka med en valpning och sen ta hand om dom små ? Det är mycket att tänka på ska gudarna veta !!

Man gör ju alltid allt man bara kan från början till slutet för att få friska ,glada härliga livskamrater och som kan glädja andra som längtar efter en egen liten Cavalier ,man är alltid lika glad för alla sina valpar man har lyckas föda upp i sitt hem och sitt hjärta och alla kommer alltid att finnas i mitt minne och betyder lika mycket för mig ,man kan aldrig slå sig för bröstet och säga att man har lyckats med ett arbete som tar många många år att utföra ,men man kan alltid hoppas på att det blir så bra som möjligt .

Vi har ju flyttat ut på landet ,jösses säger jag bara ...heeeelt underbart ,så enkelt att gå ut i skogen ,vi bodde fint förut också men när man skulle ge sig av till skogen så var man tvungen att "lasta" in alla hundarna i bilen och åka iväg en bit och det var alltid folk i skogarna ,jag vill gärna kunna släppa mina när det är tillåtet så dom kan stäcka ut sig och springa ordentligt och det kan dom nu ,vi har inte bara skog vi har ett par kohagar också som dom kan rusa av sig på eller göra som vi gjorde häromdagen när solen sken på oss ,jag satt på en sten och hundarna låg lite utspridda i gräset i solskenet och tugga på kottar ... det är livet med kvalite det herregud vad vi njuter :-))

Bilder är det många som har väntat på , först så hade vi inte internet här på ett tag ,när vi väl fick det inkopplat så har jag tänkt varje dag att nu måste jag uppdatera här på bloggen men ....det är ju det där med tiden det har blivit lite segare vårat internet här ute på vichan så det tar väldigt lång tid att ladda upp bilder ,men nu så har jag tagit mig den tiden ;-) Så här kommer lite bilder från helgen ....



Ja nu är det som sagt full rulle på dom längst bort är D.Double Delight "Alvin" som ska stanna hos oss till höger är det D.Dream Weaver och lilla "galningen" är våran härliga D.Lavendel Dream som ska heta "Saga"



Här är våran minsting som inte längre är minst D.Happy Ending som också ska kallas för "Alvin" av sin nya familj :-)) Han vägde ju endast 100 G när han föddes förlorade massa gram och gick ner till endast 70 G och då trodde jag att nu förlorar vi honom ,jag vakade natt som dag och la till honom till tutten hela tiden och så vände det och han gick raskt upp i vikt igen och min lycka var gjord ♥ och när han väl fick tag i en tutte så släppte han den inte hur mycket syskonen buffade runt omkring honom :)



Här står D.Sweet Juliet som har fått namnet"Freja" av sin nya familj  och samspråkar med D.Happy Ending "Alvin"
"Freja" är en riktig liten kopia av sin vackra mor jösses var lika dom är :-))



Full fart är det enda som gäller för dom hihi här kommer D.Golden Sunblaze "Elliott" som han kallas för av sin nya familj längst bak och till vänster är det "Freja" och den andra spjuvern är våran "Alvin"



Söta D.Royal Gold som ska flytta idag och det kniper i hjärtat ,men dom som ska hämta honom har ju väntat ända sen han låg i magen och längtan efter honom är stor :-))



Våran lilla "Alvin" sååå underbart söööt så jag dör ♥



Söta lilla "Elliott" som har flyttat jösses vad jag saknar honom ,men han har det sååå bra med sin nya familj med 4 barn som tar väl hand om honom och leker och gosar så mycket dom kan ,dessutom så har han flyttat in till Norrköping så han finns i närheten ;) Han är också på foder ,ifall det inte går att ha lille Alvin i avel i framtiden så ville jag ha en pojke till kvar en liten backup plan :)



Lille D.Dream Weaver åå han är våran lilla drömmare så söt och mysig



D.Lavendel Dream som ska kallas för "Saga" av sin nya familj en riktig liten tuffing :)



D.Royal Gold Lilla Avin ( Inte våran ) och Elliott sitter o spanar vad som finns utanför staketet



 Lilla Freja :)




Och så våran lilla Alvin .

Det är inte helt lätt att fota dom små ,jösses det går fort när dom springer omkring .

Detta var allt för mig den här gången och jag tänker inte ens säga att jag ska bli bättre på att blogga för det händer tydligen inte så .....

Frid tills vi hörs igen / Pia ♥



Agnes valpar 4 veckor

Japp ,jösses vad tiden går ,jag har sagt det förut men jag säger det igen ;-) Agnes valpar har hunnit bli 4 veckor och dom har börjat äta riktig mat och vara ute hos oss några små stunder i taget ,det var väldigt roligt att se dom "stora" valparna ihop med dom små :-))



Det är 7 veckor som skiljer på valparna ,tänk vad fort dom utvecklas



Drömgruvans Golden Sunblaze



Kom lille vän jag tar hand om dig :-)



Ja men vi tänkte väl mest på om du har nån mat o bjuda på



D.Lavendel Dream och D.Royal Gold och D.Sweet Juliet



D.Royal Gold D.Sweet Juliet och D.Golden Sunblaze



D.Double Delight



D.Lavendel Dream



D.Double Delight försöker busa lite men det är ju så halt :-)



D.Happy Ending lilla "Räkan" som vi kallar honom för hälsar på Ester



D.Lavendel Dream pussar på Ester


Vi ska flytta från Kolmården till Vikbolandet ,vi har hittat en helt underbar gård med skogen precis bakom huset :)
Och flytten går redan imorgon Lördag 5/2

Det kommer tydligen ta ett tag innan telefon och internet fungerar igen men jag kan alltid nås på min mobil 0705619098 .



Frid tills vi hörs igen / Pia ♥

RSS 2.0